Θα διπλασιαστούν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη την επόμενη τριετία σύμφωνα με τη Wood Mackenzie

Θα διπλασιαστούν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη την επόμενη τριετία σύμφωνα με τη Wood Mackenzie
Το μερίδιο παραγωγής φωτοβολταϊκών θα φθάσει το 13% έως το 2040, από το σημερινό 4%
Στην επόμενη τριετία θα διπλασιαστούν οι νέες ηλιακές εγκαταστάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φθάνοντας το επίπεδο των περίπου 20 GW ετησίως, σύμφωνα με έκθεση της Wood Mackenzie.
Σύμφωνα με την νέα έρευνα «Η Φωτοβολταϊκή αγορά της Ευρώπης 2019», η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στην περιοχή θα ξεπεράσει τα 250 GW μέχρι το 2024.
Η Γερμανία θα παραμείνει η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή αγορά (PV) στην Ευρώπη, εγκαθιστώντας 21 GW μεταξύ 2019 και 2024, με την Ισπανία να την ακολουθεί με σχεδόν 20 GW.
"Συνολικά επτά ευρωπαϊκές χώρες θα εγκαταστήσουν τουλάχιστον 5 GW κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ 18 θα εγκαταστήσουν περισσότερα από 1 GW", εκτιμά η Wood Mackenzie.Οι χώρες που θα προσθέσουν τουλάχιστον 5 GW είναι η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Τουρκία.
Παράλληλα, σχολιάζοντας την έκθεση ο Tom Heggarty, ανώτερος αναλυτής της Wood Mackenzie Power & Renewables, δήλωσε ότι πολλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη δεσμευτεί για 100% στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή μηδενικού άνθρακα.
Ανέφερε ότι πάνω από 170 GW φυσικού αερίου, άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας θα εκτοπιστούν από την αγορά μέχρι το 2040, ενώ το μερίδιο παραγωγής φωτοβολταϊκών θα φθάσει το 13% έως το 2040, από το σημερινό 4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης