Ενέργεια

F. Donmez: Από τις ΑΠΕ τα 2/3 ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας ως το 2023

F. Donmez: Από τις ΑΠΕ τα 2/3 ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας ως το 2023
H Τουρκία έχει επίσης ως στόχο να επωφεληθεί από τα τεράστια αποθέματα άνθρακα, αποδίδοντας παράλληλα ύψιστη σημασία στην εφαρμογή τεχνολογιών καθαρού άνθρακα
Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα προέρχονται τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας μέχρι το 2023, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Fatih Donmez σε συνεδρίαση της ομάδας G20 στην Ιαπωνία.
«Για ένα βιώσιμο μέλλον πρέπει να επωφεληθούμε από την ενεργειακή απόδοση, καθώς και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτά καύσιμα και τεχνολογίες πυρηνικής ενέργειας» σημείωσε ο Donmez.
Είπε ότι το 2017, η Τουρκία έγινε μέλος του «1 GW Club» της γεωθερμίας και σημείωσε ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να υπερβεί τα 2 GW μέχρι το 2023.
Το πρόσφατα ανακοινωθέν Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση καθορίζει δράσεις για τη μείωση κατά 14% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας μέχρι το 2023 μέσω στρατηγικής που περιλαμβάνει περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια προγραμματισμένων επενδύσεων", ανέφερε ο Donmez.
Τόνισε ότι η Τουρκία έχει επίσης ως στόχο να επωφεληθεί από τα τεράστια αποθέματα άνθρακα, αποδίδοντας παράλληλα ύψιστη σημασία στην εφαρμογή τεχνολογιών καθαρού άνθρακα.
Ο κ. Donmez δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ένθερμη βούληση να συμπεριλάβει την πυρηνική ενέργεια στην παροχή πρωτογενούς ενέργειας από το 2023 με την ανάθεση της πρώτης μονάδας πυρηνικής ενέργειας Akkuyu.
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ακόμη μια φορά ότι οι πηγές ενέργειας βασικού φορτίου, όπως τα πυρηνικά και τα ορυκτά καύσιμα, είναι απαραίτητα για την αύξηση της χρήσης της ανανεώσιμης ενέργειας» δήλωσε ο Donmez και πρόσθεσε ότι η Τουρκία εκτιμά την ευελιξία του φυσικού αερίου, καθώς και των υποδομών αποθήκευσης φυσικού αερίου και αποθήκευσης φυσικού αερίου, προσφέροντας ευελιξία στην περιφέρειά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης