Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιδίωξη και βασική αρχή των ΗΑΕ στις σχέσεις τους με το Ιράν - Τι δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος

tags :
Η επιδίωξη και βασική αρχή των ΗΑΕ στις σχέσεις τους με το Ιράν - Τι δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Οι εντάσεις αυξάνονται στον Κόλπο
Με πολύ προσοχή και σύνεση θα διαχειριστούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την κατάσταση με το Ιράν σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Anwar Gargash.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σαφήνεια τη συμπεριφορά του Ιράν, αλλά ταυτόχρονα να μην περιπέσουμε σε κρίση", ανέφερε ο Gargash σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg αργά την Τετάρτη. "Αυτή είναι η περιοχή στην οποία ζούμε και είναι σημαντικό για εμάς να διαχειριστούμε σωστά αυτήν την κρίση".
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε χθες ότι τέσσερα εμπορικά πλοία βρέθηκαν στο στόχαστρο «επιχειρήσεων σαμποτάζ» κοντά στο λιμάνι Φουγαϊράχ, αλλά δεν υπήρξε ούτε έκρηξη ούτε μεγάλη φωτιά. Το περιστατικό θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση στην περιοχή εν μέσω της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ καθώς και άλλων χωρών του Κόλπου.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ευθεία ένδειξη για το ποιος είναι υπεύθυνος για το αποκαλούμενο σαμποτάζ, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κατηγορήσει το Ιράν ότι θα υποφέρει αν αποφασίσει να επιτεθεί σε πετρελαιοφόρα στη Μέση Ανατολή.
Οι εντάσεις αυξάνονται στον Κόλπο, δεδομένου ότι οι Η.Π.Α. σταμάτησαν να χορηγούν απαλλαγές σε αγοραστές ιρανικού πετρελαίου και έπληξαν με κυρώσεις την Ισλαμική Δημοκρατία, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τις Η.Π.Α. από την πυρηνική συμφωνία του 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης