Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το Ουζμπεκιστάν θα δανεισθεί 2 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα το 2020

Το Ουζμπεκιστάν θα δανεισθεί 2 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα το 2020
Το ήμισυ θα προέλθει από ευρωομόλογα που θα εκδόσει η Uzbekneftegaz και το άλλο μισό από δάνειο από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB)
Η Ουζμπεκιστάν σχεδιάζει να δανειστεί μέχρι και 2 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος για να αναπτύξει τον ενεργειακό του τομέα, σύμφωνα με αξιωματούχους την Τετάρτη 15/5/2019, με το ήμισυ να προέρχεται από ευρωομόλογα και το άλλο μισό από δάνειο από την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB) .
Η πρώην Σοβιετική Δημοκρατία έχει σημαντικούς πόρους υδρογονανθράκων και εξάγει φυσικό αέριο στη Ρωσία και την Κίνα.
Η ουζμπεκική κρατική επιχείρηση ενέργειας Uzbekneftegaz, η οποία σχεδιάζει να εκδώσει το ευρωομόλογο, δεν έχει ακόμη επιλέξει τράπεζες γι 'αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής της  Bakhodirjon Sidikov σε συνέντευξη τύπου στην Τασκένδη.
"Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα μέσα του επόμενου έτους", είπε.
Ο  Ashok Bhargava, διευθυντής του τμήματος ενέργειας στο τμήμα Ανατολικής Ασίας της ADB, δήλωσε ότι η τράπεζα  βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν για ένα δάνειο ύψους 1 δις δολαρίων που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου.
"Περίπου το 20% του φυσικού αερίου χάνεται στο σύστημα", σημείωσε.
"Εάν μπορούμε να το περιορίσουμε (απώλειες)  τότες σε διεθνές επίπεδο, το Ουζμπεκιστάν θα είναι σε θέση να διπλασιάσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου".
Η χώρα της Κεντρικής Ασίας παράγει περίπου 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως αλλά δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης