Το Silchester έχει δανείσει μετοχές στο Lansdowne για short στην ΔΕΗ - Να γιατί είναι ψύχραιμο

Το Silchester έχει δανείσει μετοχές στο Lansdowne για short στην ΔΕΗ - Να γιατί είναι ψύχραιμο

Πως τα funds κάνουν κουμάντο στην μετοχή της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες το Silchester είναι ο βασικός δανειστής μετοχών του Landowne που διατηρεί την ανοιχτή short θέση στην ΔΕΗ σε ποσοστό 1,5% της εταιρίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση αυτή έχει χτιστεί στα 2,2 ευρώ περίπου και η συνεργασία των δύο funds επιτρέπει σε αυτό που έχει θέσεις short να γνωρίζει επακριβώς πώς θα κλείσει τις θέσεις του.
Τι σημαίνει; Πρώτον ότι το Landowne δεν βιάζεται να κλείσει. Το Silchester από την πλευρά του προφανώς και λαμβάνει κάποιο τόκο για την διάθεση των μετοχών από τις οποίες προς το παρόν γράφει ζημίες.
Όπως είναι γνωστόν το Silchester ελέγχει ποσοστό υψηλότερο του 10% της ΔΕΗ.
Για να αλλάξει η τάση κατά πρώτον θα πρέπει να πειστούν, ότι πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές αλλά και να δημοσιοποιηθεί κάποιο πειστικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ.
Και αυτό γιατί τα τελευταία δεδομένα άλλαξαν την τεχνική εικόνα, που θα αντέστρεφε την πτωτική τάση αν η μετοχή ξεπερνούσε τα 1,85 ευρώ, πλην όμως τα αποτελέσματα επανέφεραν την μετοχή στα χαμηλά της.
Όμως η στάση του Silchester δικαιολογεί εν μέρει και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ για ψύχραιμη αντιμετώπιση, που υπήρξε από την πλευρά του fund στις επαφές που έκαναν στο Λονδίνο πριν από ένα μήνα.
Το Silchester δεν φαίνεται να ανησυχεί και για αυτό περιορίστηκε να ακούσει και δεν ρώτησε πολλά, προφανώς γιατί από την μια αντισταθμίζει ή επί το χρηματιστηριακότερον κάνει hedging και από την άλλη αναμένει.
www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr