Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πτώση στη Wall, μετά την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου – Στο -0,7% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,1%

Πτώση στη Wall, μετά την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου – Στο -0,7% ο S&P 500, ο Nasdaq -1,1%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Αρνητικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, μετά τη ραγδαία άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,05% στις 34.645 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,57% στις 4.461 μον. και ο δείκτης Nasdaq μειώθηκε -1,04% στις 13.773 μον.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Oracle διολίσθησε άνω του 13,5%, μετά τη δημοσίευση του guidance για τα έσοδα, που είναι ασθενέστερο του αναμενομένου.
Η εταιρεία λογισμικού ανέφερε έσοδα 12,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τα 12,47 δισεκατομμύρια δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG, παλαιότερα γνωστή ως Refinitiv.
Αλλά και οι ανταγωνιστές της στο Cloud, η Alphabet και η Microsoft, υποχώρησαν.
Οι τιμές του πετρελαίου επηρέασαν αρνητικά το κλίμα, αυξάνοντας φόβους για κολλώδη πληθωρισμό και επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.
Επισημαίνεται πως οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το FactSet.
Οι μετοχές της Chevron είναι από τους λίγους κερδισμένους πριν από την αγορά (+1,86%).
Στο μοναδικό σημείο οικονομικών δεδομένων που είδε το φως της δημοσιότητας, ο δείκτης NFIB Small Business υποχώρησε στις 91,3 μον., ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 91,5 μον.
Μεγάλη προσοχή οι επενδυτές δίνουν στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού να προγραμματίζεται για την Πέμπτη.
Και οι δύο προαναφερθείσες εκθέσεις θα ληφθούν υπόψη εν όψει της πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.
Προσώρας η αγορά δίνει πιθανότητα 93% πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιτοκιακή αύξηση τον Σεπτέμβριο.
Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι διαπιστώνεται συναίνεση εντός της Fed να μην αυξηθούν τα επιτόκια αυτόν τον μήνα και λιγότερο επείγουσα ανάγκη για πρόσθετες αυξήσεις αργότερα φέτος.
«Το μενού των οικονομικών εκθέσεων αυτή την εβδομάδα προσφέρει πολλές δελεαστικές προτάσεις για τους αναλυτές ώστε να βυθίσουν τα δόντια τους» δήλωσε ο Pete Biebel, ανώτερος αντιπρόεδρος του Benjamin F. Edwards.
«Εάν κάποια από αυτές τις αναφορές είναι πολύ χειρότερη από τις προσδοκίες, πιθανότατα θα προκαλέσει δυσπεψία στην αγορά».

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην ΕΚΤ (14/9)

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα (12/9/2023), τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη (14/6/2023).
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώθηκε στις 15.715 μονάδες με πτώση 0,54%
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 7.527 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.252 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,35%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,21%, στις 28.584 μονάδες

Στο οικονομικό μέτωπο, ο πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε στο 2,6% το 12μηνο έως τον Αύγουστο, έναντι αύξησης 2,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE) της χώρας.
Η τελική ανάγνωση επιβεβαίωσε την άμεση εκτίμηση που δημοσίευσε το INE πριν από δύο εβδομάδες.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο 2,6%.
Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας, μειώθηκε στο 6,1% σε ετήσια βάση, από 6,2% τον Ιούλιο.

 

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

         

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης