Ευρώπη

Η BP πουλάει το 25% του μεριδίου της στο πετρελαϊκό πεδίο Magnus στη Βόρεια Θάλασσα

Η BP πουλάει το 25% του μεριδίου της στο πετρελαϊκό πεδίο Magnus στη Βόρεια Θάλασσα
H συμφωνία ανέρχεται σε 85 εκατ. δολ. και περιλαμβάνει το 25% στο πεδίο Magnus, το 25% σε μια σειρά συναφών αγωγών και το 3% στις εγκαταστάσεις Voe Terminal Sullom (SVT)
Ο Βρετανικός ενεργειακός κολοσσός BP έφθασε σε συμφωνία με την επίσης Βρετανική εταιρεία EnQuest για την πώληση περιουσιακών της στοιχείων στην τελευταία, μεταξύ των οποίους το 25% του μεριδίου της στο πετρελαϊκό πεδίο Magnus στη Βόρεια Θάλασσα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (24/1) η BP, η συμφωνία ανέρχεται σε 85 εκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει το 25% του μεριδίου στο πεδίο Magnus, στο οποίο ο ενεργειακός κολοσσός θα διατηρήσει το 75%, το 25% του μεριδίου σε μια σειρά συναφών αγωγών και το 3% του μεριδίου στις εγκαταστάσεις Voe Terminal Sullom (SVT) από το συνολικά 12% του μεριδίου της BP Exploration Operating Company Limited.
Σύμφωνα με την BP «η τιμή πώλησης των 85 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να καλυφθεί από την EnQuest, από την κατανομή των μελλοντικών ταμειακών ροών από τα περιουσιακά στοιχεία και η συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία προκαταβολή στην BP».
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η EnQuest έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2018 και της 15ης Ιανουαρίου 2019 το υπόλοιπο 75% του μεριδίου της BP στο πεδίο Magnus, ένα επιπλέον 9% του μεριδίου στην SVT και το υπόλοιπο των συμφερόντων της BP στους συνδεδεμένους αγωγούς έναντι συνολικού τιμήματος 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η BP έχει ως στόχο, εφόσον οι μεταβιβάσεις εγκριθούν από τη ρυθμιστική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας και από άλλους φορείς, να ολοκληρώσει την πώληση και την μεταβίβαση της επιχειρησιακής ευθύνης εντός του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης