BayWa r.e: Αναζήτηση επενδυτών για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων

tags :
BayWa r.e: Αναζήτηση επενδυτών για περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων
Από το 2009, η BayWa r.e. έχει κατασκευάσει και διαθέτει στην αγορά ηλιακά, αιολικά έργα με παραγωγή 2,5 GW
Τη μελλοντική ανάπτυξη της θυγατρικής της εταιρείας BayWa r.e σχεδιάζει να στηρίξει η BayWa AG μέσω της αύξησης κεφαλαίου.
Ο Όμιλος συγκεντρώνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην BayWa r.e., θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην BayWa AG.
Όπως αναφέρει το PV-Europe, η αύξηση του κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί απευθείας στη BayWa r.e. με τη συμμετοχή τρίτων.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η BayWa θα συνεχίσει να κατέχει πλειοψηφική συμμετοχή στην BayWa r.e

«Η BayWa r.e. έχει μια πραγματική ιστορία επιτυχίας για εμάς τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε ο Klaus Josef Lutz, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa AG.
Από το 2009, η BayWa r.e. έχει κατασκευάσει και διαθέτει στην αγορά ηλιακά, αιολικά έργα με παραγωγή 2,5 GW. Σήμερα, BayWa r.e. είναι η κορυφαία εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με περισσότερα από 72 εκατ. Ευρώ σε EBITDA, η εταιρεία συνέβαλε ουσιαστικά στα συνολικά κέρδη του Ομίλου κατά περίπου 173 εκατ. ευρώ το 2018.
«Σχεδιάζουμε να προωθήσουμε περαιτέρω την τεράστια, κερδοφόρα ανάπτυξη του BayWa r.e. σε συνεργασία με έναν κατάλληλο εταίρο τα επόμενα χρόνια τόνισε ο Lutz.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Τα έργα που αφορούν περίπου 660 MW είναι σχεδιασμένα για κατασκευή και πώληση μόνο το 2019. Φανταζόμαστε έναν εταίρο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα την εκτέλεση και την ολοκλήρωση των έργων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε σημαντικά τα κέρδη της BayWa r.e.».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης