Ενέργεια

Wood Mackenzie Power & Renewables: Ραγδαία αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας μέχρι το 2024

Wood Mackenzie Power & Renewables: Ραγδαία αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας μέχρι το 2024
Η αποθήκευση ενέργειας έχει εισέλθει σε αγορές χωρίς άνθρακα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση
Σημαντική επέκταση θα σημειώσει η παγκόσμια αγοράς αποθήκευσης ενέργειας ,μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα της Wood Mackenzie Power & Renewables.
Ειδικότερα, αναμένεται να αυξηθεί από 12 gigawatt-ώρες (GWh) σε 158 GWh έως το 2024, σύμφωνα με την έκθεση, Global Energy Storage Outlook 2019.
Η αποθήκευση ενέργειας έχει εισέλθει σε αγορές χωρίς άνθρακα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.
Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, η αποθήκευση ενέργειας θα αποτελέσει βασική τεχνολογία στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και θα καταστεί απαραίτητη τεχνολογία για την ενίσχυση της ευελιξίας του συστήματος και για την καθιέρωση μιας καθαρής και ταχείας εξισορρόπησης του συστήματος, ενώ "θα διακινδυνεύει όλο και περισσότερο τα διαλείποντα περιουσιακά στοιχεία και τα χαρτοφυλάκια".
Οι εξελίξεις έχουν μετατοπίσει το μυαλό των παγκόσμιων ρυθμιστών, των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής, των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων, των φορέων εκμετάλλευσης ενεργητικού και των προγραμματιστών, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξισορροπηθούν τα ενεργειακά συστήματα", ανέφερε.

Το 2018 ήταν ρεκόρ χρόνο
Μια έκθεση Wood Mackenzie Power & Renewables για το 2018 σημείωσε αύξηση 140% σε ετήσια βάση σε GWh όρους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά, φτάνοντας το 54% της χωρητικότητας των GWh μέχρι το 2024. Αυτό θα οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις της αγοράς και κρατικές εντολές", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης