Διεθνή

Trump: H Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις ΗΠΑ - Απειλές στο Μεξικό για δασμούς στα αυτοκίνητα

tags :
Trump: H Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις ΗΠΑ - Απειλές στο Μεξικό για δασμούς στα αυτοκίνητα
Η Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Donald Trump
Η Κίνα θα αγοράζει πολλά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα (4/4/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να λύσουν την εμπορική τους διαμάχη.
Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό ενός εμπορικού πολέμου που έχει πλήξει τις παγκόσμιες αγορές.
Μετά από συναντήσεις στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, και ο υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, διεξάγουν συνομιλίες με μια κινεζική αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα.
Όπως δήλωσε ο Trump, «οι εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά».
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να είναι μια «σπουδαία συμφωνία με την Κίνα», προειδοποιώντας ότι διαφορετικά οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν σε καμία συμφωνία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στο θέμα του Μεξικού και των συνόρων, απειλώντας τη χώρα με δασμούς στις εισαγωγές των αυτοκινήτων.
Ο Trump δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θα εφαρμόσει δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό ή θα κλείσει τα σύνορα, ωστόσο τόνισε ότι μάλλον θα ξεκινήσει με τους δασμούς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι θα δώσει στο Μεξικό χρόνο για να προσπαθήσει να σταματήσει την εισροή ναρκωτικών πριν θέσει τους δασμούς σε ισχύ.
«Πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν με το Μεξικό.
Το Μεξικό κατανοεί ότι θα κλείσουμε τα σύνορα ή θα επιβάλω δασμούς στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Trump.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης