Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συμμετοχή της Quatar Petroleum στο μπλοκ εξερεύνησης στη Μοζαμβίκη

Συμμετοχή της Quatar Petroleum στο μπλοκ εξερεύνησης στη Μοζαμβίκη
H Eni θα κατέχει συμμετοχή 34% στο μπλοκ, ενώ η Sasol και η Qatar Petroleum θα κατέχουν το 25,5% και η Empresa Nacional de Hidrocarbonetos (ENH) θα κατέχει το 15%
Τη συμφωνία με την Eni για την απόκτηση συμμετοχής 25% στο μπλοκ Α5Α στην Μοζαμβίκη ανακοίνωσε η Qatar Petroleum.
Η συμφωνία μεταξύ της κρατικής Qatar Petroleum και της ENI, η οποία εκμεταλλεύεται το μπλοκ, υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις από την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης, δήλωσε η Qatar Petroleum.
Μετά τις εγκρίσεις, η Eni θα κατέχει συμμετοχή 34% στο μπλοκ, ενώ η Sasol και η Qatar Petroleum θα κατέχουν το 25,5% και η Empresa Nacional de Hidrocarbonetos (ENH) θα κατέχει το 15%.
«Έχοντας ένα μεγάλο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εξερεύνησης είναι ένας βασικός μακροπρόθεσμος στόχος για την Qatar Petroleum και απαραίτητος για την επιτυχία, δήλωσε ο Saad Al-Kaabi, Υπουργός του κράτους για θέματα ενέργειας του Κατάρ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Petroleum.
Το Κατάρ, μια μικρή αλλά πλούσια χώρα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) λόγω της ετήσιας παραγωγής του 77 εκατομμυρίων τόνων. Σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα κατά 43% μέχρι το 2023-2024 και θα κατασκευάσει τέσσερα τρένα υγροποίησης για την αύξηση αυτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης