Φυσικό Αέριο

Επενδύσεις 1,9 δισ. δολ. της Transgaz μέχρι το 2027 για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Επενδύσεις 1,9 δισ. δολ. της Transgaz μέχρι το 2027 για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου
Για την ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στο ανατολικό τμήμα της Ρουμανίας, η εταιρεία θα διαθέσει 174 εκατ. ευρώ
Συνολικές επενδύσεις ύψους 1,9 δισ. δολ. εξετάζει να πραγματοποιήσει η ρουμανική εταιρεία Transgaz για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, σύμφωνα με το αναπτυξιακό σχέδιο κατά την διάρκεια της περιόδου 2018 – 2027, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στους μετόχους στις 11 Μαρτίου.
Παράλληλα, άλλα σημαντικά έργα που αφορούν την ανάπτυξη του νότιου διαδρόμου μεταφορών στο έδαφος της Ρουμανίας, η οποία θα αναλάβει το αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 360 εκατ. ευρώ.
Για την ανάπτυξη του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στο ανατολικό τμήμα της Ρουμανίας, η εταιρεία θα διαθέσει 174 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Transgaz σχεδιάζει να ξοδέψει άλλα 101 εκατομμύρια ευρώ για τη διασύνδεση του εθνικού συστήματος μεταφορών με τον αγωγό διαμετακόμισης Τ1 (διασχίζοντας τη Ρουμανία από τη Μολδαβία στη Βουλγαρία) και την ικανότητα αντίστροφης ροής στο Isaccea (επιτρέποντας τη ροή από τη Ρουμανία στη Μολδαβία-Ουκρανία).
Την ίδια στιγμή, η διασύνδεση με την Ουκρανία θα κοστίσει 125 εκατ. Ευρώ, ενώ η σύνδεση με τη Σερβία - 42 εκατ. ε
υρώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης