Τριπλασιασμός της χωρητικότητας ηλιακής και αιολικής ενέργειας της Ισπανίας μέχρι το 2030

Τριπλασιασμός της χωρητικότητας ηλιακής και αιολικής ενέργειας της Ισπανίας μέχρι το 2030
Η αιολική ενέργεια είναι πλήρως ανταγωνιστική και η τεχνολογία της είναι ιδιαίτερα ενοποιημένη
Το εθνικό ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα προβλέπει ότι η αιολική ενέργεια θα φθάσει από εγκατεστημένη ισχύ 22.925 MW το 2015 σε 50.528 MW το 2030 και ηλιακή φωτοβολταϊκή από 4.854 MW σε 36.882 MW, ενώ η συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια θα κυμανθεί από 2.300 MW σε 7.303 MW.
Το Εθνικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος (Pniec), του οποίου η παραπομπή στις Βρυξέλλες εγκρίθηκε σήμερα από το Συμβούλιο των Υπουργών, προβλέπει ότι οι εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες θα διπλασιαστούν από το 2015 έως το 2030 και ότι η ηλιακή φωτοβολταϊκή θα πολλαπλασιαστεί επί εννέα, ενώ η πυρηνική ενέργεια να μειωθεί σε περισσότερο από το ήμισυ.

2434


Έτσι, το ισπανικό σύστημα ηλεκτρισμού θα έχει μέχρι το 2030 συνολική εγκατεστημένη ισχύ 157 GW, εκ των οποίων 50 GW θα είναι η αιολική ενέργεια. 37 GW, ηλιακή φωτοβολταϊκή.
Η δέσμευση ενός ενεργειακού μοντέλου επικεντρωμένου στην εγγύηση της ενεργειακής μετάβασης της χώρας θέτει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κύριο άξονα της αλλαγής.
Για το λόγο αυτό, ο ισπανικός τομέας αιολικής ενέργειας εκτιμά θετικά την παρουσίαση της πρόβλεψης της ανανεώσιμης ενέργειας στο 2030 για τη μακροπρόθεσμη προβολή που παρέχει και τη φιλοδοξία της χώρας για τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Στην Ισπανία υπάρχουν πολλαπλά προσδιορισμένα και ώριμα έργα με αξιόπιστες τοποθεσίες αιολικών πόρων και με σύγχρονη τεχνολογία ανεμογεννητριών θα είναι πιθανό ότι μέχρι το 2030 ο άνεμος θα συνεισφέρει το 34% της συνολικής παραγωγής.
Η αιολική ενέργεια είναι πλήρως ανταγωνιστική και η τεχνολογία της είναι ιδιαίτερα ενοποιημένη.
Η ισπανική αιολική βιομηχανία διαθέτει το 100% της αλυσίδας αξίας που βρίσκεται στην Ισπανία και είναι έτοιμη να επωφεληθεί από την ευκαιρία που αντιπροσωπεύει το σενάριο που ενσωματώνει το Σχέδιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης