Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κρεμλίνο: Συνεχίζεται η συνεργασία με την Σαουδική Αραβία για τους υδρογονάνθρακες

Κρεμλίνο: Συνεχίζεται η συνεργασία με την Σαουδική Αραβία για τους υδρογονάνθρακες
Τηλεφωνική συνομιλία του ρώσου προέδρου  με τον βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
Tην πρόθεση τους να συνεχίσουν τον συντονισμό της δράση τους στις διεθνείς αγορές υδρογονανθράκων, εξέφρασαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα 19/2/2019 o Ρώσος πρόεδρος Vl. Poutin και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz al-Saud.
Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας «συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα διμερούς συνεργασίας» όπως και ότι «από τις δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει επιτευχθεί και στον εμπορικό -οικονομικό, αλλά και στον επενδυτικό τομέα».
Επίσης, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων συναντήσεων σε διάφορα επίπεδα, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Νωρίτερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Usakov είχε δηλώσει ότι ο Poutin προτίθεται να επισκεφθεί την Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να ανακοινωθεί πότε συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Poutin είχε συζητήσει την κατάσταση στην αγορά υδρογονανθράκων με τον πρίγκιπα διάδοχο και υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Mohamed bin Salman Al Saud. Ο Usakov τότε είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «η αποτελεσματική συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Σαουδικής Αραβίας στο σχήμα του ΟΠΕΚ+ συνέβαλε καθοριστικά στην σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς υδρογονανθράκων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης