Τελευταία Νέα

«Κλειδί» η αιολική ενέργεια για τον μελλοντικό ενεργειακό σχεδιασμό της Ισπανίας

«Κλειδί» η αιολική ενέργεια για τον μελλοντικό ενεργειακό σχεδιασμό της Ισπανίας
Ο τομέας αιολικής ενέργειας δεσμεύεται να εγκαταστήσει 4,600 MW στην χώρα μέχρι το 2020
Έτος κλειδί είναι το 2019 για την αιολική ενέργεια, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ισπανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, Rocío Sicre.
Ειδικότερα, ο τομέας δεσμεύεται να εγκαταστήσει 4,600 MW στην χώρα μέχρι το 2020.

666


Το 2018 έκλεισε με 23.484 MW καλύπτοντας το 19% των αναγκών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των Ισπανών, με τις ΑΠΕ να καλύπτουν το 40% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
«Το όραμα της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας για τα επόμενα χρόνια είναι αισιόδοξο. Οι προβλέψεις εγκατάστασης για την αιολική ενέργεια είναι περίπου 2.000 νέα MW ανά έτος. Αυτή η μεγαλύτερη συμβολή των ανεμογεννητριών θα επηρεάσει σημαντικά, για παράδειγμα, την αύξηση της απασχόλησης στον τομέα και εξελίσσεται προς μια πιο ενεργή συμμετοχή στην τεχνική και οικονομική λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ένωσης.
Τέλος, αναφέρθηκε ότι ο Ισπανικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Αιολικής Ενέργειας (AEE) είναι η φωνή του αιολικού τομέα στην χώρα. Με σχεδόν 200 συνδεδεμένες εταιρείες, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% του τομέα στην Ισπανία, προωθεί τη χρήση της αιολικής ενέργειας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης