Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η εκτίμηση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2019

Η εκτίμηση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2019
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC +, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά τους κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες
Σε μείωση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019 προχώρησε ο ΟΠΕΚ σήμερα (12/2) λόγω της επιβράδυνσης των οικονομιών και των προσδοκιών για ταχύτερη αύξηση της προσφοράς από τους αντιπάλους, υπογραμμίζοντας την πρότασή του να αποτρέψει ένα πλεόνασμα ακόμη και όταν ξεκινά νέες περικοπές στην παραγωγή.
Σε μηνιαία έκθεση, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου μείωσε τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη του 2019 και δήλωσε ότι η ζήτηση για το αργό θα μειωθεί στα 30,59 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC +, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά τους κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης από την 1η Ιανουαρίου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση της προσφοράς.
Στην έκθεση, ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά 797.000 bpd μηνιαίως σε 30,806 εκατ. Bpd τον Ιανουάριο. Αυτό αντιστοιχεί σε 86% συμμόρφωση με τις δεσμευμένες περικοπές, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης