Διεθνή

Το ψευδοκράτος ενέκρινε το πρωτόκολλο ενεργειακής συνεργασίας με την Τουρκία

Το ψευδοκράτος ενέκρινε το πρωτόκολλο ενεργειακής συνεργασίας με την Τουρκία
Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους σε ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η τουρκοκυπριακή Βουλή ενέκρινε το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Τουρκία στον ενεργειακό τομέα, όπως μεταδίδει το Anadolu.
Το πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει συνεργασία σε ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εγκρίθηκε με ψήφους 39 υπέρ και 4 κατά, ενώ 7 βουλευτές απουσίαζαν.
Η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπέγραψαν το πρωτόκολλο στις 11 Οκτωβρίου 2016 στο περιθώριο του 23ου World Energy Congress (WEC) και προβλέπει την κατασκευή ενός συνδέσμου υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας, που θα τις συνδέει.
Η προηγούμενη συμφωνία περιελάμβανε την ανανέωση της υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας, την ανάπτυξη της ασφάλειας εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας, την κατασκευή του διασυνδεδεμένου συστήματος, την αμοιβαία συνεργασία για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εφαρμογή των κανονισμών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την εξερεύνηση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Μιλώντας μετά την ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους Sunat Atun εξήγησε, ότι ο στόχος του πρωτοκόλλου είναι να επιτευχθεί βιώσιμη, φθηνή και καθαρή ενέργεια, προσθέτοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό, το ψευδοκράτος θα διασυνδεθεί με το τουρκικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Atun είπε ακόμη, ότι το ψευδοκράτος θα ανοίξει σύντομα την αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης