Διεθνή

RBC: Με δάνειο από την ρωσική VTB Bank το 19,5% της Rosneft σε Glencore και Qatar Holding

RBC: Με δάνειο από την ρωσική VTB Bank το 19,5% της Rosneft σε Glencore και Qatar Holding
Η VTB Bank της Ρωσίας έδωσε δάνειο ύψους 11,6 δισ. δολαρίων στους αγοραστές του 19,5% των μετοχών της Rosneft, υποστηρίζει η Καναδική RBC.
Η Καναδική τράπεζα Royal Bank of Canada (RBC) έκανε γνωστό, ότι πηγή κοντά στους αγοραστές του 19,5% των μετοχών της Ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής Rosneft επιβεβαίωσε, ότι η αγορά έγινε με δάνειο-γέφυρα ύψους 11,6 δισ. δολαρίων από την Ρωσική τράπεζα VTB.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στις 15 Δεκεμβρίου 2016 η VTB υπέγραψε μία δανειακή σύμβαση με την επενδυτική QHG Shares Pte. Ltd με έδρα τη Σιγκαπούρη, στην οποία χορήγησε 692,4 δισ. ρούβλια (11,6 δισ. δολάρια) με ενέχυρο τις μετοχές της δεύτερης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσε η QHG Shares στις ρυθμιστικές αρχές της Σιγκαπούρης.
Η RBC αναφέρει ακόμη, ότι οι όροι του δανείου, όπως η διάρκεια και οι δόσεις, δεν αποκαλύπτονται στο υλικό, που έχει στην διάθεσή της.
Σύμφωνα με την RBC, η QHG Shares Pte. Ltd στην πραγματικότητα ανήκει στον έναν από τους δύο αγοραστές του 19,5% των μετοχών της Rosneft και συγκεκριμένα στην Glencore.
Μάλιστα, ο έτερος αγοραστής των εν λόγω μετοχών του Ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού, η Qatar Holding, έγινε εταίρος της Glencore στην QHG Shares Pte. Ltd στα τέλη Δεκεμβρίου 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης