Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συντονισμός ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στενότερη συνεργασία των χωρών στην αγορά των ΑΠΕ

Συντονισμός ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στενότερη συνεργασία των χωρών στην αγορά των ΑΠΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «Ενεργειακής Ένωσης»
Όλο και ενισχύεται ο στόχος για 100% ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συντονίζει την όλη κατάσταση.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «Ενεργειακής Ένωσης».
Ως εκ τούτου, οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ζητούν στενότερους δεσμούς μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ιδρυμάτων εντός της ΕΕ για τη δημιουργία ενός συστήματος βιώσιμης μεταφοράς ενέργειας ή "ενεργειακού τριγώνου", καθώς τα κράτη μέλη κάνουν τη μετάβασή τους από παραδοσιακές σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Η σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα είναι το κλειδί

Επιπλέον, με την προσθήκη επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα είναι σε θέση να μοιραστούν τις ιδέες τους για το πώς θα ενσωματωθούν καλύτερα ορισμένες τεχνολογίες σε συγκεκριμένες περιοχές της ΕΕ.
«Πιστεύουμε ότι η εταιρική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας καινοτόμου και καθαρής αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Andrius Terskovas, Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Sun Investment Group (SIG). Είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας σχετικά με τις ανανεώσιμες τεχνολογίες και τις λύσεις εγκατάστασης τους με άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειμένου να εργαστούμε για την επίτευξη του ενεργειακού στόχου της ΕΕ για μια κοινή αγορά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια περιοχή χωρίς ενεργειακή εξάρτηση από εξωτερικές προμήθειες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης