Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Rosneft σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου σε 1.200 φρεάτια μετά από πυρκαγιά

Η Rosneft σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου σε 1.200 φρεάτια μετά από πυρκαγιά
Η πυρκαγία σημειώθηκε στο μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο πεδίο της χώρας το οποίο παρήγαγε πάνω από 70 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το 2018
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, σταμάτησε την παραγωγή σε περισσότερα από 1.200 φρέατια μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο πεδίο Priobsky, νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε πηγή στο Reuters την Τετάρτη 23/1/2019.
Η πυρκαγιά σε ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία της χώρας στη δυτική Σιβηρία στην περιοχή Khanty-Mansiyisk ξέσπασε στις αρχές Ιανουαρίου σε έναν κλίβανο που χρησιμοποιείται για την εξάτμιση του νερού από το αργό πετρέλαιο.
Ο τομέας, που αναπτύχθηκε από τη μονάδα της Rosneft, RN-Yuganskneftegaz, παρήγαγε πάνω από 70 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το 2018.
Από την  Rosneft προέρχεται περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την πηγή, ο συνδυασμένος ρυθμός ροής πετρελαίου στα φρέατια της μονάδας ανέρχεται σε 23.000 τόνους την ημέρα ή 12% της μέσης ημερήσιας παραγωγής του Yuganskneftegaz, της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής πετρελαίου της Rosneft.
Εκπρόσωπος της Rosneft ανέφερε ότι οι εργασίες στο πεδίο βρίσκονται σε εξέλιξη σε "λειτουργία ρουτίνας".
Άλλη πηγή της βιομηχανίας δήλωσε στο Reuters ότι η συνολική ρωσική παραγωγή πετρελαίου ανήλθε σε 11,39 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) κατά μέσο όρο μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 22 Ιανουαρίου σε σύγκριση με την περίοδο μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 10 Ιανουαρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης