Χρηματιστήριο & Αγορές

Citi: NPLs, μεταρρυθμίσεις θα "ξεκλειδώσουν" αναβαθμίσεις για την Ελλάδα

Citi: NPLs, μεταρρυθμίσεις θα
Παρά το μεγάλο δημόσιο χρέος, η Ελλάδα επωφελείται σημαντικά από το προφίλ χρέους της, όσον αφορά τη λήξη και το μέσο επιτόκιο
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's αναφέρεται σήμερα η Citigroup, η οποία τονίζει ότι πιθανές αναβαθμίσεις θα κριθούν από την πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το ύψος της ανάπτυξης και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Άλλωστε, όπως επισήμανε ο S&P η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στους επόμενους 12 μήνες αν η οικονομική ανάκαμψη ενισχυθεί σε περίπτωση περαιτέρω οικονομικών μεταρρυθμίσεων ή / και σημαντικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.
Ο μετριασμός των δημοσιονομικών κινδύνων που σχετίζονται με τις εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αναβάθμιση της αξιολόγησης.
Ο S&P αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο 2,4% κατά τη διάρκεια του 2019-2022, καθώς η εγχώρια ζήτηση ενισχύεται και συνεχίζονται οι σταθερές εξαγωγικές επιδόσεις.
Σημειώνει ότι παρά το μεγάλο δημόσιο χρέος, η Ελλάδα επωφελείται σημαντικά από το προφίλ χρέους της, όσον αφορά τη λήξη και το μέσο επιτόκιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης