Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ιράν: Αύξηση 35% στην παραγωγή φυσικού αερίου σε σχέση με το 2012

Ιράν: Αύξηση 35% στην παραγωγή  φυσικού αερίου σε σχέση με το 2012
Η παραγωγή φυσικού αερίου από το South Pars, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στον κόσμο, έφτασε τα 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα
Η παραγωγή αερίου του Ιράν αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με το 2012, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας τη Δευτέρα 21/1/2019.
"Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του (ιρανικού) έτους (από τον Μάρτιο), το Ιράν παρήγαγε κατά μέσο όρο 840 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως, παρουσιάζοντας αύξηση 35% σε σχέση με το 2012", δήλωσε ο Bijan Zanganeh  σύμφωνα με το πρακτορείο SHANA.
Ο Zanganeh  επίσης σημείωσε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου από το South Pars, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στον κόσμο, έφτασε τα 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα.
Το υπεράκτιο πεδίο, το οποίο το Ιράν αποκαλεί South Pars και  το Qatar North Field, μοιράζεται μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Zanganeh  ανέφερε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου του Ιράν από το πεδίο έχει ξεπεράσει το Κατάρ.
Η γαλλική Total και η China National Petroleum Corp (CNPC) ανέστειλαν τις επενδύσεις στο έργο South Pars το περασμένο έτος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στον ενεργειακό και τραπεζικό τομέα του Ιράν μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και παγκόσμιων δυνάμεων. Η συμφωνία είχε επιβάλει όρια στα πυρηνικά του Ιράν με αντάλλαγμα την επιβολή κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης