Περιβάλλον

ΗΠΑ: To υπουργείο ενέργειας δημιουργεί ερευνητικό κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου

tags :
ΗΠΑ: To υπουργείο ενέργειας δημιουργεί ερευνητικό κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου
Θεσμοθετεί και βραβείο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου με έπαθλο 5,5 εκατ. δολάρια
Το υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Πέμπτη  17/1/2019 ότι θα δημιουργήσει ένα ερευνητικό κέντρο για την ανακύκλωση μπαταριών λιθίου σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από ξένες πηγές για το μέταλλο που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρονικά.
Το υπουργείο θεσμοθετεί επίσης βραβείο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου, με έπαθλο  5,5 εκατ. δολάρια για να επιταχύνει τη διαδικασία ανακύκλωσης των σχεδίων μεταφέροντας την ιδέα στην πράξη.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλα, από φορητούς υπολογιστές έως αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από την Tesla Inc κ.α. και η ζήτηση για αυτά αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα αρχίζουν να κυριαρχούν στους δρόμους.
Οι πρωτοβουλίες θα "αξιοποιήσουν τη δύναμη του ανταγωνισμού και τους πόρους του ιδιωτικού τομέα, των πανεπιστημίων και των εθνικών εργαστηρίων για ... να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, να ενισχύσουν την ενεργειακή μας ασφάλεια και να βελτιώσουν το περιβάλλον", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Rick Perry.
Οι κινήσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της επαναχρησιμοποίησης των υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες που χρειάζονται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλες συσκευές.
Το υπουργείο επιδιώκει να ενισχύσει το ποσοστό συλλογής και ανακύκλωσης όλων των τεχνολογιών με βάση το λίθιο στο 90% από 5% σήμερα.
Η κυβέρνηση Trump ξεκίνησε πέρυσι μια στρατηγική στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής 35 κρίσιμων ορυκτών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, τις μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου, του ουρανίου και του κοβαλτίου, για να μειωθεί η εξάρτηση από ξένους προμηθευτές.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι επενδύει 15 εκατομμύρια δολάρια στο κέντρο ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου, το οποίο θα καθοδηγείται από τα εθνικά εργαστήρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης