Πετρέλαιο

Η Λιβύη έκλεισε το Sharara – Στα 8.500 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα οι απώλειες

tags :
Η Λιβύη έκλεισε το Sharara – Στα 8.500 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα οι απώλειες
Η NOC δήλωσε την ανωτέρα βία στις 17 Δεκεμβρίου στο Sharara, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό της πεδίο, μετά την κατάληψη στις 8 Δεκεμβρίου από ενόπλους
Η Λιβύη έκλεισε το πετρελαϊκό πεδίο Sharara και  αναμένεται να χάσει 8.500 βαρέλια ημερησίως σε λεηλασίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη 3/1/2019 η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NOC.
Η NOC δήλωσε την ανωτέρα βία στις 17 Δεκεμβρίου στο Sharara, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό της πεδίο, μετά την κατάληψη στις 8 Δεκεμβρίου από ενόπλους που απαιτούσαν πληρωμές μισθών και κεφάλαια ανάπτυξης.
Τρεις παραβιάσεις ασφαλείας και λεηλασίες πραγματοποιήθηκαν στον τομέα των 315.000 bpd σε διάστημα δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε  η NOC, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις της για εφαρμογή μέτρων έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψουν την εκ νέου λειτουργία του Sharara.
Η κυβέρνηση και η NOC συμφώνησαν σχετικά με ένα σχέδιο ασφάλειας την περασμένη εβδομάδα για την προστασία του πεδίου και ο πρόεδρος της NOC Mustafa Sanalla προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι επιθέσεις στο πεδίο θα μπορούσαν να καταστρέψουν το σύστημα Sharara και να βλάψουν την οικονομία.
"Οι νόμιμες και δικαιολογημένες ανησυχίες των κοινοτήτων της Νότιας Λιβύης καταπνίγονται από ένοπλες συμμορίες, οι οποίες αντί να προστατεύουν το πεδίο για να παράγουν πλούτο για όλους τους Λιβύους, επιτρέπουν στην πραγματικότητα να το εκμεταλλευτούν και να  το λεηλατήσουν", δήλωσε ο Sanalla.
Η Λιβύη, μέλος του ΟΠΕΚ είχε προηγουμένως ενισχύσει την παραγωγή έως 1,3 εκατ. Bpd.
Η NOC λειτουργεί το πεδίο  με την ισπανική Repsol, τη  γαλλική Total, την αυστριακή OMV και την νορβηγική Equinor, παλαιότερα γνωστή ως Statoil

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης