Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε 3,73 εκατομμύρια bpd oι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ το Δεκέμβριο

Σε 3,73 εκατομμύρια bpd oι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ το Δεκέμβριο
Οι αποστολές από τα πετρελαικά πεδία του βορείου Kirkuk στο Ιράκ στο τουρκικό λιμάνι του Ceyhan αυξήθηκαν στα 99.000 bpd από 8.716 bpd το Νοέμβριο
Κατά μέσο όρο σε 3.726 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο οι εξαγωγές πετρελαίου στο Ιράκ, αναφέρει το reuters.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές από τα λιμάνια της νότιας Βασκάρ του Ιράκ σημείωσαν άνοδο 3,63 εκατ. bpd από 3,36 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.
Οι αποστολές από τα πετρελαικά πεδία του βορείου Kirkuk στο Ιράκ στο τουρκικό λιμάνι του Ceyhan αυξήθηκαν στα 99.000 bpd από 8.716 bpd το Νοέμβριο, σύμφωνα με τη δήλωση.
Το Ιράκ εξήγαγε 3.372 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου το Νοέμβριο. Οι αξιωματούχοι του πετρελαίου δήλωσαν ότι ο κακός καιρός στον Κόλπο επιβραδύνει τις αποστολές από τα νότια λιμάνια εκείνου του μήνα.
Η μέση τιμή πώλησης τον Δεκέμβριο ήταν 52,8 δολάρια το βαρέλι, δημιουργώντας περίπου 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, σύμφωνα με τη δήλωση.
Το Ιράκ παράγει κάτω από τη μέγιστη δυναμικότητα των περίπου 5 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων εξαγωγέων, όπως η Ρωσία, για να περιορίσει την παγκόσμια προσφορά προκειμένου να υποστηρίξει τις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης