Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Και επίσημα το FSRU Αλεξανδρούπολης στην ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας

Και επίσημα το FSRU Αλεξανδρούπολης στην ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας
Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις της ενεργειακής στρατηγικής σχετικά με την υλοποίηση του βαλκανικού σταθμού φυσικού αερίου και τη δημιουργία μιας λειτουργούσας ανταλλαγής φυσικού αερίου 30 Νοεμβρίου 2018
Το Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο απόφασης για αλλαγές στην Ενεργειακή Στρατηγική της Βουλγαρίας έως το 2020, ανέφερε τo πρακτορείο ειδήσεων FOCUS.
162 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των τροπολογιών, 10 αποχές και κανένας αντίθετος.
Η στρατηγική έχει τίτλο "Για αξιόπιστη, αποτελεσματική και καθαρότερη ενέργεια".
Οι αλλαγές στο έγγραφο σχετίζονται με τον βαλκανικό σταθμό φυσικού αερίου και τη δημιουργία μιας έννοιας για την κατασκευή του.
 Ανάπτυξη της ανταγωνιστικής αγοράς φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών στόχων για την οικοδόμηση μιας διασυνδεδεμένης και ενιαία πανευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου θα πρέπει να ληφθούν για να πραγματοποιήσει την ιδέα της οικοδόμησης ενός κέντρου διανομής αερίου (hub) στο έδαφος της Βουλγαρίας. Η ιδέα είναι σύμφωνη με αναπτυξιακά έργα του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου και σε πλήρη συμφωνία με τα σχέδια για την ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου στην Ευρώπη προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ασφάλειας του εφοδιασμού και της διαφοροποίησης των πηγών και των οδών παροχής φυσικού αερίου.
 Εκτός από την επέκταση της υπάρχουσας υποδομής φυσικού αερίου, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη περιβάλλον της αγοράς για την εφαρμογή ενός διανομέα φυσικού αερίου στη χώρα, θα δημιουργήσει ρευστότητα και τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου. Υπό την έννοια μέχρι το τέλος του 2018 «Burgartransgaz» πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την ισχύουσα βουλγαρική και κοινοτική νομοθεσία για το έργο για την επέκταση της υποδομής μεταφοράς από τα τουρκικά σύνορα στα σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας.
Μέχρι το τέλος του 2018 «Bulgartransgas» πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημιουργία ενός ανταλλαγή αερίων για την παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος της αγοράς για διανομέα φυσικού αερίου «Balkan» cherz ίδρυση θυγατρικής.
Μέχρι το τέλος του έτους «Burgartransgaz» θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να κινήσει διαδικασία για την απόκτηση της συμμετοχής στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα.
Μέχρι το τέλος του 2018, η εταιρεία πρέπει να αναλάβει δράση για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων συμβάσεων με την «Gazprom εξαγωγής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης