Διεθνή

Novak: Γέφυρα μακροπρόθεσμης συνεργασίας για Τουρκία - Ρωσία ο αγωγός Turkish Stream - Οι άξονες της συνεργασίας

Novak: Γέφυρα μακροπρόθεσμης συνεργασίας για Τουρκία - Ρωσία ο αγωγός Turkish Stream - Οι άξονες της συνεργασίας
Οι δυο χώρες προσπαθούν να αυξήσουν τη συνεργασία σε πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας
Αναφορά στο πολυσήμαντο έργο αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream έκανε χθες (18/11) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, επισημαίνοντας ότι πρόκειται από τα πιο σημαντικά στρατηγικά έργα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Ειδικότερα, τόνισε ότι ο Turk Stream αποτελεί τη βάση για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο πρακτορείο anadolu ότι: «Η Τουρκία γίνεται γέφυρα φυσικού αερίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με το πρόγραμμα TurkStream».
Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο TurkStream αποτελείται από δύο γραμμές από τη Ρωσία στην Τουρκία, συνολικής χωρητικότητας 31,5 δισ. Κυβικών μέτρων.
Η πρώτη γραμμή θα μεταφέρει 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και η δεύτερη γραμμή θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.
"Αξιολογούμε διάφορες διαδρομές για [τη δεύτερη γραμμή] του έργου όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ουγγαρία καθώς και η Ελλάδα και η Ιταλία", ανέφερε.
Τα σχέδια αυτά θα αποτελέσουν τη βάση μακροπρόθεσμης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο κορυφής Thessaloniki Summit 2018 των Βαλκανικών χωρών, τόνισε ότι: «Δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε και σε ένα τρίτο project, προωθώντας στις Βρυξέλλες τις σημαντικές προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης