Επιχειρήσεις

Στη Γερμανική αγορά διύλισης επεκτείνεται η Rosneft

Στη Γερμανική αγορά διύλισης επεκτείνεται η Rosneft
Η  Rosneft θα αποκτήσει τον έλεγχο του πάνω από 12% της αγοράς διύλισης πετρελαίου της Γερμανίας με ετήσια δυναμικότητα διύλισης 12,5 εκατομμύρια τόνους
O μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας και η  BP έχουν ολοκληρώσει τη διάλυση της Ruhr Oel, της κοινοπραξία τους στη Γερμανία, ανακοίνωσε η Rosneft, την Πέμπτη 29/12/2016.
Η Rosneft ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που είχε ξεκινήσει για την ανάπτυξη δικής της επιχείρηση στη Γερμανία έχει δημιουργήσει μια νέα θυγατρική με το όνομα Rosneft Deutschland.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Rosneft να αποκτήσει τον έλεγχο του πάνω από 12% της αγοράς διύλισης πετρελαίου της Γερμανίας με ετήσια δυναμικότητα διύλισης 12,5 εκατομμύρια τόνους.
Η Rosneft θα γίνει, επίσης, άμεσος μέτοχος στο διυλιστήριο Bayernoil, αυξάνοντας το μερίδιό της στο 25% από 12,5 τοις εκατό.
Θα ενισχύσει επίσης τη συμμετοχή της στο διυλιστήριο Miro έως 24% από το 12% και στο διυλιστήριο PCK σε 54,17% από 35.42%.
Από την πλευρά της, η BP θα πάρει το έλεγχο του 100 % του Gelsenkirchen διυλιστηρίου και C Solvent Chemie, μια μονάδα παραγωγής διαλύτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης