Διεθνή

Διεθνές άνοιγμα της ισραηλινής Delek με την εξαγορά του 13,18% της Faroe Petroleum

Διεθνές άνοιγμα της ισραηλινής Delek με την εξαγορά του 13,18% της Faroe Petroleum
Η Delek Όμιλος εξαγόρασε περίπου 48 εκατομμύρια μετοχές της Faroe Petroleum από την Βρετανική εταιρεία Dana Petroleum για περισσότερα από 52 εκατομμύρια δολάρια.
Το 13,18% της Faroe Petroleum εξαγόρασε η Ισραηλινή ενεργειακή εταιρεία Delek από την Dana Petroleum Limited, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της στον τομέα της ενέργειας, όπως έκανε γνωστό ο ίδια η εταιρεία.
Η Faroe Petroleum είναι μια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με επίκεντρο την εξερεύνηση, την ανάπτυξη και την παραγωγή υδρογονανθράκων στη Νορβηγία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Η Delek απέκτησε συνολικά 48.060.000 μετοχές της Faroe Petroleum από την Dana Petroleum, μια ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, έναντι συνολικού τιμήματος 52,53 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ισραηλινής εταιρείας, η Faroe Petroleum
είναι μία πολυμετοχική εταιρεία, χωρίς να έχει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο και με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Delek θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος σε αυτήν.
Από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα η παραγωγή της Faroe Petroleum ανέρχεται σε συνολικά 61 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και σύμφωνα με την Ισραηλινή εταιρεία η παραγωγή της αναμένεται να αυξηθεί κατά 20 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης