Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεξικό: Η εγκληματικότητα  «παγώνει» τις δραστηριότητες της Pan American Silver

Μεξικό: Η εγκληματικότητα  «παγώνει» τις δραστηριότητες της Pan American Silver

Η εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει προσωπικό στο ανοικτό ορυχείο Dolores στην περιφέρεια Τσιουάουα σε επίπεδα απαραίτητα για την ασφάλεια του χώρου και τις μειωμένες λειτουργικές δραστηριότητες.

Η Pan American Silver Corp  είναι η τελευταία εταιρεία που περιορίζει τις επιχειρήσεις στο Μεξικό λόγω της αυξανόμενης βίας και εγκληματικότητας, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα  28/5/2018 ότι έχει αντιμετωπίσει συμβάντα ασφαλείας κατά μήκος των οδών που μεταφέρουν προσωπικό και υλικά στο ορυχείο Dolores.

Η εταιρεία με έδρα το Βανκούβερ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει προσωπικό στο ανοικτό ορυχείο Dolores στην περι φέρεια Τσιουάουα σε επίπεδα απαραίτητα για την ασφάλεια του χώρου και τις μειωμένες λειτουργικές δραστηριότητες.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση και με τα πρόσφατα περιστατικά που συνέβησαν κατά μήκος των δρόμων πρόσβασης, αποφασίσαμε ότι η συνετή πορεία δράσης είναι η αναστολή των κινήσεων του προσωπικού από και προς το ορυχείο έως ότου οι δρόμοι είναι ασφαλείς για τους υπαλλήλους μας", δήλωσε ο Michael Ο Steinmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μεταλλευτικής εταιρείας.

Οι μετοχές της Pan American Silver, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ασημιού στον κόσμο, υποχώρησαν περισσότερο από 5 %  το πρωί της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση της  Pan American Silver ακολουθεί τις αποφάσεις αρκετών άλλων εταιρειών καθώς το κύμα της βίας από συμμορίες και το οργανωμένο έγκλημα κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Coca-Cola Femsa η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης στον κόσμο, έκλεισε το κέντρο διανομής των 160 υπαλλήλων της στο Ciudad Altamirano στο νοτιοδυτικό Guerrero τον Μάρτιο.

Οι κλοπές φορτηγών  έχουν αυξηθεί καθώς οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ακόμα πιο εξελιγμένες μεθόδους για να τρομοκρατήσουν το δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών και εθνικών οδών της χλωρας. Ορισμένοι οδηγοί φορτηγών προσλαμβάνουν τώρα ένοπλες συνοδούς για να ταξιδεύουν δίπλα τους, καθώς οι ληστείες διπλασιάστηκαν το 2017 σε σχεδόν 3.000.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιχείρηση μεταλλείων και υποδομών Grupo Mexico δήλωσε ότι επτά εκτροχιασμοί εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, μεταξύ  αυτών στο  λιμένα Veracruz και στο  κεντρικού Μεξικό, οφείλονταν σε «σαμποτάζ» και θα κοστίζουν στην εταιρεία 312 εκατομμύρια πεσσοί (16 εκατομμύρια δολάρια).

Τα σύνορα του Τσιουάουα με το Τέξας και το Νέο Μεξικό είναι ένα βασικό σημείο εισόδου για τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης