Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Total και Sonatrach για έργο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στην Αλγερία

tags :
Συμφωνία Total και Sonatrach για έργο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στην Αλγερία
Η αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach θα είναι κάτοχος 51% του έργου, με την Total να κατέχει το υπόλοιπο 49%
Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αέριου Total έχει υπογράψει συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Sonatrach για την κατασκευή εργοστασίου πολυπροπυλενίου στη δυτική Αλγερία, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή 11/5/2018.
Οι μηχανικές μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει και ο σχεδιασμός το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η Total.
Η αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach θα είναι κάτοχος 51% του έργου, με την Total να κατέχει το υπόλοιπο 49%.
"Είμαι ευτυχής που θα έχουμε πετροχημικά προϊόντα και όχι μόνο πετρέλαιο και φυσικό αέριο", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach Abdelmoumene Ould Kaddour κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής την Παρασκευή.
Το εργοστάσιο στο Arzew θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 550.000 τόνων πολυπροπυλενίου και 650.000 τόνους προπανίου, δήλωσε αξιωματούχος της Sonatrach.
Η Total δήλωσε ότι το πλαστικό θα προμηθεύσει την αλγερινή και την ευρύτερη μεσογειακή αγορά, ενώ κάποια από τα προϊόντα της μονάδας θα πωληθούν στην Ευρώπη.
"Αυτό το έργο στην Αλγερία απεικονίζει τη στρατηγική ανάπτυξης μας, η οποία συνίσταται στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας από ανταγωνιστικά προωθημένες πρώτες ύλες, ειδικά από φυσικό αέριο, προκειμένου να επωφεληθούμε από την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση πλαστικών", δήλωσε ο γενικός διευθυντής Patrick Pouyanne στη δήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης