Commodities

Η Vedanta σχεδιάζει μονάδα ψευδαργύρου στη Νότιο Αφρική

Η Vedanta σχεδιάζει μονάδα ψευδαργύρου στη Νότιο Αφρική
Για την επεξεργασία  της παραγωγής του Gamsberg
Η Vedanta Resources  Zinc International ανακοίνωσε  ότι διερευνά τη σκοπιμότητα ανάπτυξης και κατασκευής ενός μεταλλουργείου για την επεξεργασία ψευδαργύρου που εξορύσσεται από το έργο Gamsberg στη Νότια Αφρική.
Ο παγκόσμιος όμιλος μεταλλείων δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι μπορεί να επιταχύνει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Αφρική προκειμένου να επωφεληθεί από την αύξηση των τιμών του μετάλλου.
Οι τιμές του ψευδαργύρου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, ενισχύοντας τα συνολικά κέρδη της Vedanta, η οποία διαθέτει έργα ψευδαργύρου στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια.
Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει μεταξύ 700 εκατομμυρίων και 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο Gamsberg, ανακοίνωσε η  Vedanta Zinc International.
Η πρώτη φάση του συγκροτήματος αναμένεται να έχει χωρητικότητα 250.000 τόνων ετησίως τελικού μετάλλου ψευδαργύρου, αντιστοιχώντας την αναμενόμενη ετήσια παραγωγή του Gamsberg στις αρχές του 2019.
Το εργοστάσιο τήξης θα καταστήσει τον Gamsberg, έναν από τους μεγαλύτερους πόρους ψευδαργύρου στον κόσμο, έναν πλήρως ολοκληρωμένο χώρο παραγωγής ψευδαργύρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης