Ενέργεια

Με επικεφαλής το Ν.Παππά το 2nd GREEK INVESTMENT FORUM στο Πεκίνο 18-24 Ιουνίου - Η ενέργεια στο επίκεντρο

Με επικεφαλής το Ν.Παππά το 2nd GREEK INVESTMENT FORUM στο Πεκίνο 18-24 Ιουνίου - Η ενέργεια στο επίκεντρο
Κεντρικός πυλώνας της αποστολής θα είναι η Ημερίδα «2nd GREEK INVESTMENT FORUM» που θα διοργανωθεί στις 21 Ιουνίου στο Πεκίνο.
Βασικός στόχος της επιχειρηματικής αποστολής είναι η επικοινωνία με Κινέζους επενδυτές και η προώθηση της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό.
Σε συνέχεια της επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής στο Xi’an της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2017 (http://www.beltandroadassociates.com/xi-an-investment-forum.html) η νέα αποστολή για την συμμετοχή στο μεγάλο επενδυτικό φόρουμ προετοιμάζεται για την περίοδο 18-24 Ιουνίου
Επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής θα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.
Παράλληλα θα βρίσκεται, σε επίσημη αποστολή, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό καθώς τα φώτα της δημοσιότητας θα βρεθούν στην Ελλάδα τις ημέρες εκείνες στο Πεκίνο.

 «2nd GREEK INVESTMENT FORUM»

Κεντρικός πυλώνας της αποστολής θα είναι η Ημερίδα «2nd GREEK INVESTMENT FORUM» που θα διοργανωθεί στις 21 Ιουνίου στο Πεκίνο.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα διεξαχθούν σειρά από ομιλίες αναφορικά με την Ελλάδα ως τόπο επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και σειρά παρουσιάσεων Κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές όπως (υπό διαμόρφωση):
Ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιας Περιουσίας, Τουρισμός και αγορά Ακινήτων, Υποδομές, Ενέργεια, Ορυκτός Πλούτος, Μεταφορές και Logistics, Φαρμακευτική Βιομηχανία, Αγροδιατροφικός Τομέας
Πρόγραμμα παροχής άδειας παραμονής GOLDEN VISA, Καινοτομία, Τεχνολογία, Ηλεκτρονικό Εμπόριο
 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθούν σειρά από 1-on-1 συναντήσεις ανάμεσα σε ενδιαφερόμενους Κινέζους επενδυτές και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να προωθήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο αναζητώντας επενδυτικά κεφάλαια.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης προετοιμάζουμε την συνάντηση ελληνικών Τεχνολογικών Startup με τους Κινέζους Τεχνολογικούς Κολοσσούς (ALIBABA, TENCENT, BAIDU, JD, SINA WEIBO, YOUKU, MEITHUAN DIANPING, HUAWEI, XIAOMI, ZTE, LENOVO κλπ) με σκοπό την διερεύνηση συνεργειών ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Είναι η δεύτερη φορά (μετά την εκδήλωση στο Xi’an) που θα παρουσιαστεί στην Κίνα, σε μια τέτοιου τύπου εκδήλωση, η Ελλάδα ως τόπος επενδυτικού ενδιαφέροντος ενώπιον εκατοντάδων εκπροσώπων επενδυτικών επιχειρήσεων της Κίνας και Κινεζικών εταιρειών που επενδύουν συστηματικά στο εξωτερικό.

 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

 Ταυτόχρονα με την παραμονή της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο διεξάγονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις, τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν τα μέλη της Αποστολής:

    International Aerospace Technology and Equipment Exhibition
    EVTec China 2018 - The 3rd China (Beijing) International EV Technology Fair 2018
    Asia Int'l Industrial Automation Exhibition
    National Defense Information Technology and Equipment Exhibition
    All in Caravaning The largest international touring cars trade platform in China
    LPS Beijing 2017 – The Luxury Properties Showcase
    2018 High-Performance Computing and Cluster Technologies Conference (HPCCT)
    International Conference on Big Data and Artificial Intelligence (BDAI)

 Η επιχειρηματική αποστολή παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για μια σειρά από λόγους, με κυριότερους τους ακόλουθους:

    -Η Ελλάδα αποτελεί πλέον επίσημα την Πύλη Εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη, στα πλαίσια του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού
    -Η Ελλάδα και η Κίνα υπέγραψαν τον Μάιο του 2017 τριετές Action Plan με σκοπό την προώθηση των επενδύσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, με προφανή βασικό στόχο την σημαντική αύξηση των Κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι ενέργειες των τελευταίων δύο ετών ανάμεσα στις δυο χώρες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την αύξηση των διμερών οικονομικών σχέσεων.
   - Οι δυο λαοί συνδέονται με ιστορικές ρίζες, αποτελούν διαχρονικά φιλικά Έθνη και σήμερα αποτελούν σημαντικούς συμμάχους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση του Κινέζου Πρωθυπουργού, αποτελεί την φιλικότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κίνα.
   - Η πρωτοβουλία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ONE BELT ONE ROAD, γνωστή και ως Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ, είναι μια πρωτοβουλία που με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης της Κίνας απαιτεί την επένδυση 150 δις δολαρίων ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πλέον αυτών των επενδύσεων, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται ετησίως από τον Ιδιωτικό τομέα της Κίνας στις 65 χώρες του Δρόμου του Μεταξιού.
   - Το 2017 οι Κινέζικες επιχειρήσεις και τα Κινέζικα επενδυτικά κεφάλαια επένδυσαν στο εξωτερικό 120 δις δολάρια, σε 6.236 επενδυτικά σχέδια (επιχειρήσεις), σε 174 χώρες και περιοχές.
Οι επενδύσεις κατευθύνθηκαν ιδίως στην βιομηχανία, στο εμπόριο, στον τομέα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και στις Υπηρεσίες. Μέσος όρος κάθε επένδυσης 20 εκ. δολάρια. Στην Ελλάδα κατευθύνθηκε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό αυτών των επενδύσεων, απόδειξη ότι τα περιθώρια είναι τεράστια για προσέλκυση επενδύσεων των Κινέζων στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης