Διεθνή

ΗΠΑ: Kυβερνοεπίθεση κλείνει το σύστημα δεδομένων τρίτου αγωγού φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Kυβερνοεπίθεση κλείνει το σύστημα δεδομένων τρίτου αγωγού φυσικού αερίου
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή διείσδυση στον κυβερνοχώρο των συστημάτων αγωγών φυσικού αερίου
Η Oneok Inc. ανακοίνωσε ότι το σύστημα ηλεκτρονικών επικοινωνιών για τους αγωγούς φυσικού αερίου έχει κλείσει, καθιστώντας τον τρίτο διαχειριστή αγωγού να ανακοινώνει διακοπή σε δύο ημέρες.
Η εταιρεία που εδρεύει στην Tulsa, με έδρα την Οκλαχόμα, ανέφερε ότι το σύστημα θα είναι "μη διαθέσιμο μέχρι την επόμενη προειδοποίηση", αλλά δεν ανέφερε το λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο.
Η διακοπή έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Energy Partners Partners LP, του δισεκατομμυριούχου Kelcy Warren, που ανέφερε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε ένα σύστημα επικοινωνίας.
Η Boardwalk Pipeline Partners LP ανέφερε επίσης μια διακοπή, αν και δεν διευκρίνισε την αιτία.
Σύμφωνα με το Bloomberg το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή διείσδυση στον κυβερνοχώρο των συστημάτων αγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε εκπρόσωπος.
Η Oneok εκμεταλλεύεται αγωγούς και μονάδες επεξεργασίας 38.000 μιλίων (61.142 χλμ) για τη συγκέντρωση και παράδοση υγρών φυσικού αερίου και φυσικού αερίου από περιοχές όπως η λεκάνη Permian στο Τέξας και η περιοχή Rocky Mountain.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης