Αναλύσεις

Τσίπρας: Διέξοδος, χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της Ελλάδας

Τσίπρας: Διέξοδος, χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της Ελλάδας
«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα, να έχουμε μια διέξοδο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών προσθέτοντας ότι «θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς από τους ομολόγους μου» και τόνισε ότι «πιστεύω ότι θα έχουμε μια λύση, χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».
«Πιστεύω ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, σε πολύ δύσκολους, πολύ ευαίσθητους καιρούς, για της Ευρώπη στο σύνολό της» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.   
Αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, είπε ότι «θεωρώ πως πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αλλά την ίδια στιγμή, να αντιμετωπίσουμε τις απειλές».
«Οφείλουμε να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τον διαμοιρασμό των βαρών και της ευθύνης» πρόσθεσε.
Τόνισε ακόμη, ότι «ταυτόχρονα, οφείλουμε να υλοποιούνται οι υποχρεώσεις μας από όλες τις πλευρές, ωστόσο προκειμένου να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αποφύγουμε τα εμπόδια και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για το μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης