Διεθνή

Novak: Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να πέσουν στα 30-35 δολάρια αν αποτύχει η μείωση παραγωγής

Novak: Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να πέσουν στα 30-35 δολάρια αν αποτύχει η μείωση παραγωγής
Ο Ρώσος υπουργός είπε, ότι ένα εύρος τιμών μεταξύ 55-60 δολαρίων το βαρέλι είναι ανεκτό τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές.
Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε να μειωθούν στα 30-35 δολάρια το βαρέλι ή 20 δολάρια κάτω από το σημερινό επίπεδο της αγοράς, εάν αποτύχει η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, προειδοποιεί ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Μία συναινετική τιμή στην τρέχουσα αγορά είναι σε ένα εύρος από 50 έως 55 δολάρια το βαρέλι» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV και πρόσθεσε ότι «αυτές οι τιμές είναι περίπου 20 δολάρια υψηλότερες, από ό, τι θα μπορούσε να πέσει, αν αποτύχει η συμφωνία».
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός είπε, ότι ένα εύρος τιμών μεταξύ 55-60 δολαρίων το βαρέλι είναι ανεκτό τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο 11 ανεξάρτητες πετρελαιοπαραγωγές χώρες κατέληξαν σε συμφωνία με τον ΟΠΕΚ, να συμμετάσχουν στη συμφωνία του πετρελαϊκού καρτέλ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Πρόκειται για τη Ρωσία, το Μεξικό, το Καζακστάν, το Ομάν, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μαλαισία, το Μπαχρέιν, την Ισημερινή Γουινέα, το Νότιο Σουδάν, το Μπρουνέι και το Σουδάν.
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου των χωρών αυτών θα πρέπει να μειωθεί κατά 558.000 βαρέλια ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Η Βολιβία που συμμετείχε στις συνομιλίες, αρνήθηκε να μειώσει την δική της παραγωγή πετρελαίου.
Έτσι, η συνολική παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί κατά 1,7-1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης