Απειλές Erdogan: Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο

Απειλές Erdogan: Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο
Απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια
Ξεκάθαρη απειλή προς την ελληνική πλευρά απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια. 
«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε εκδήλωση του κόμματός του στην Άγκυρα. 
Απευθυνόμενος σε βουλευτές και στελέχη του AKP, ο κύριος Ερντογάν πανηγύριζε για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Συρία, όταν είπε: «Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε (παρατηρούμε) τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια».
Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

''Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοιχτά της Κύπρου και τις έρευνες του Αιγαίου και τις καταστάσεις με τις βραχονησίδες. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριο στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς και τους προειδοποιούμε από εδώ", δήλωσε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος, προειδοποιώντας παράλληλα και τις ξένες εταιρείες, που εργάζονται ανοιχτά της Κύπρου, να σταματήσουν να συνεργάζονται.

Μάλιστα, οι απειλές κορυφώθηκαν, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οι μαγκιές τους, είναι μέχρι να δουν τα καράβια του στρατού μας και τα αεροσκάφη μας".

www.worldenergynews.gr