Διεθνή

Υπό την απειλή του λουκέτου ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στη Β.Ιρλανδία

Υπό την απειλή του λουκέτου ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στη Β.Ιρλανδία
Δυσοίωνο το μέλλον του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στη Β. Ιρλανδία
Με τον φόβο του λουκέτου απειλείται ένας από τους βασικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Βόρειας Ιρλανδίας, με πιθανή απώλεια 270 θέσεων εργασίας.
Ο σταθμός Kilroot απέτυχε να κερδίσει μια σύμβαση σε μια πρόσφατη δημοπρασία, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιθανότητες να κλείσει ο χώρος. Επίσης, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σημείωσαν ότι αυτή η εξέλιξη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την έξοδο της AES από την αγορά».
Παράλληλα, ούτε η Kilroot - σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και πετρελαίου - ούτε η μονάδα παραγωγής Ballylumford μπορούν να "καλύψουν πάγια έξοδα" χωρίς συμβάσεις νέας γενιάς.
Συνεπώς, το εργοστάσιο άνθρακα ενδέχεται μέχρι τον Μάιο του τρέχοντος έτους να κλείσει.
Ο Ian Luney Πρόεδρος της AES UK & Ireland υπογράμμισε ότι: «Με την πιθανή απουσία σημαντικής και αξιόπιστης νέας γενιάς τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μιας διασύνδεσης Βορρά-Νότου που δεν αναμένεται να συνδεθεί στο Διαδίκτυο μέχρι το 2021, ανησυχούμε ότι η κατάργηση της ικανότητας στην Kilroot και στο Ballylumford θα μπορούσε να συμβάλει σε σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του εφοδιασμού στη Βόρειο Ιρλανδία» προσθέτοντας ότι: «Παραμένουμε ανοιχτοί σε περαιτέρω δέσμευση να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας για τη Βόρεια Ιρλανδία σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης