Αναλύσεις

Pantelakis: Ευνοϊκό το 2017 για Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια - Παραμένουν ισχυρά τα margins διύλισης

Pantelakis: Ευνοϊκό το 2017 για Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια - Παραμένουν ισχυρά τα margins διύλισης
Η τιμή στόχος για τη Motor Oil διαμορφώνεται στα 15 ευρώ και για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 4,50 ευρώ
Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη των Motor Oil και Ελληνικών Πετρελαίων προχώρησε η Pantelakis, επισημαίνοντας και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα στο 9μηνο του 2016, εξαιτίας των ισχυρότερων margins διύλισης.
Στην σημερινή της ανάλυση για τον κλάδο, η Pantelakis εκτιμά ότι το τέταρτο τρίμηνο του έτους για τις δύο εισηγμένες θα είναι πολύ καλύτερο, εξαιτίας της αύξησης των περιθωρίων διύλισης και του ισχυρότερου δολαρίου.
Το outlook του κλάδου είναι ευνοϊκό.
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να προτιμά τη μετοχή της Motor Oil, στην οποία και δίνει σύσταση overweight, έναντι των Ελληνικών Πετρελαίων, τα οποία έχουν σύσταση neutral, εξαιτίας της ελκυστικής αποτίμησης της πρώτης.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Pantelakis, τόσο η Motor Oil όσο και τα ΕΛΠΕ κατάφεραν υψηλότερα των αναμενομένων περιθώρια διύλισης.
Επίσης, οι δύο εισηγμένες κατάφεραν να βελτιστοποιήσουν τα περιθώρια εκμεταλλευόμενες τις χαμηλότερες διεθνείς τιμές πετρελαίου καθώς και το χαμηλότερο κόστος των τελικών προϊόντων.
Επίσης, τα περιθώρια διύλισης έχουν ανακάμψει έντονα από τα χαμηλά των αρχών του καλοκαιριού, "ευγενική προσφορά" της διατηρήσιμης αύξησης της ζήτησης και της συνέχειας της συντήρησης, με την Pantelakis να εκτιμά ότι τα περιθώρια στο τέταρτο τρίμηνο θα διαμορφωθούν μέχρι 2 δολ./βαρέλι σε επίπεδο τριμήνου.
Μάλιστα, εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι προοπτικές του 2017 παραμένουν
ευνοϊκές, ακόμη και αν τα τρέχοντα υψηλά περιθώρια δεν είναι διατηρήσιμα
μακροπρόθεσμα.
Μαζί με το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ, τα EBITDA θα αυξηθούν σε επίπεδο έτους το 2016 και το 2017 κατά 15% και 25%, αντίστοιχα, εκτιμά η Pantelakis.



Οι εκτιμήσεις της Pantelakis για τις δύο εισηγμένες:





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης