Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο παραλήρημα Erdogan – Τα έβαλε με την διεθνή παρουσία της σημαίας της Κύπρου

Νέο παραλήρημα Erdogan – Τα έβαλε με την διεθνή παρουσία της σημαίας της Κύπρου
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι μέχρι το τέλους του έτους πρέπει να υπάρξει μία κατάληξη για το Κυπριακό ζήτημα   
Στο ζήτημα της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη (29/11) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan, ασκώντας κριτική αυτή τη φορά απέναντι στη σημαία της χώρας, καθώς όπως υποστηρίζει «η Κυπριακή Δημοκρατία δε μπορεί να παρίσταται στις συνόδους της ΕΕ με την εν λόγω σημαία».
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της 7ης Συνόδου του Βοσπόρου σε «ροκάνισμα του χρόνου» που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα, εκτιμώντας ότι στόχος της εν λόγω καθυστέρησης είναι η παραγκώνιση της Τουρκίας από το εν λόγω ζήτημα.
«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με τη σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Erdogan για το θέμα της σημαίας, καθώς θεωρεί πως κάτι τέτοιο συνιστά παραγκώνιση του «ψευδοκράτους», ενώ χαρακτήρισε την εν λόγω κίνηση ως «ασέβεια».
Παράλληλα, ο Erdogan αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση.
«Πλέον, αυτή η ιστορία δεν πρέπει να τραβήξει πολύ», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει πλέον να υπάρξει κάποια κατάληξη», προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ασκήσει από την πλευρά του πιέσεις για το επίμαχο ζήτημα.
«Αλλά εάν λένε “αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας και η διοίκησή τους θα είναι εξ ολοκλήρου δική μας”, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει», καταλήγει ο Erdogan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης