Αναλύσεις

Thomsen (ΔΝΤ): Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των NPLs

Thomsen (ΔΝΤ): Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των NPLs
Απαραίτητες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Την άμεση ανάγκη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους ώστε αυτές να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τόνισε ο Poul Thomsen, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της Συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Thomsen έσπευσε να υπογραμμίσει, μιλώντας για την Ευρωζώνη, ότι ένα από τα βασικά θέματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν είναι αυτό του μεγάλου όγκου των μην εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που υπάρχουν στις τράπεζες.
Παραδέχθηκε ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης καταγράφουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι αυτό δεν φθάνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα που υπάρχουν.
Όπως υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, οι χώρες που διαθέτουν υψηλά πλεονάσματα θα πρέπει να φροντίσουν να διευρύνουν τις επενδύσεις τους.
Στον αντίποδα οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα οφείλουν να τα αντιμετωπίσουν εφαρμόζοντας μία σειρά διαρθρωτικά μεταρρυθμίσεων.
«Το βασικό ερώτημα που πρέπει να ρωτήσει η Ευρωζώνη τον εαυτό της είναι ένα: Εάν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τώρα, πότε θα μπορούμε να το πράξουμε;», με δεδομένη την καλή πορεία των περισσότερων οικονομιών της περιοχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης