Διεθνή

OPEC: Στο επίπεδο-ρεκόρ του 116% η συμμόρφωση των χωρών στη μείωση παραγωγής πετρελαίου

OPEC: Στο επίπεδο-ρεκόρ του 116% η συμμόρφωση των χωρών στη μείωση παραγωγής πετρελαίου
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης από την έναρξη της συμφωνίας
Οι χώρες του OPEC και οι συμμετέχουσες χώρες μη-μέλη του OPEC κατέγραψαν την υψηλότερη συμμόρφωση προσαρμογής στην μείωση παραγωγής πετρελαίου, επιτυγχάνοντας επίπεδο συμμόρφωσης 116% για τον Αύγουστο του 2017, ανακοίνωσε ο OPEC αργά χθες Παρασκευή (22/9).
"Τον Αύγουστο του 2017, οι χώρες του OPEC και οι συμμετέχουσες χώρες που δεν είναι μέλη του OPEC πέτυχαν ένα εξαιρετικό επίπεδο συμμόρφωσης 116%, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της συνεργασίας. Αυτό υπογραμμίζει εκ νέου την αποφασιστική δέσμευση των συμμετεχουσών παραγωγών χωρών να συνεργαστούν για την επανεξισορρόπηση της αγοράς ", ανακοίνωσε ο OPEC, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Η κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του OPEC σημείωσε ότι, ενώ ορισμένες συμμετέχουσες χώρες  έχουν πρoxωρήσει πέρα ​​από το επίπεδο εθελοντικής προσαρμογής τους στην παραγωγή πετρελαίου, άλλες δεν έχουν ακόμη επιτύχει συμμόρφωση 100%.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 25 Μαΐου, τα μέλη του OPEC συμφώνησαν να παρατείνουν την προηγούμενη συμφωνία τους για εννέα ακόμα μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2018 για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης