Επιχειρήσεις

Η Rosneft προσφέρει μέχρι 3,1 δισ. δολάρια για μετοχές της μειοψηφίας στην Bashneft

Η Rosneft προσφέρει μέχρι 3,1 δισ. δολάρια για μετοχές της μειοψηφίας στην Bashneft
Η Rosneft έστειλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση κοινών μετοχών της Bashneft από μετόχους της μειοψηφίας στην τιμή των 56,7 δολαρίων ανά μετοχή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Bashneft θα εξετάσει στις 24 Νοεμβρίου την προσφορά του Ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft που έχει το 50,08% της εταιρείας για την απόκτηση μετοχών της μειοψηφίας.
Στις 15 Νοεμβρίου η Rosneft έστειλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση κοινών μετοχών της Bashneft από μετόχους της μειοψηφίας στην τιμή των 3.706,41 ρούβλια (56,7 δολαρίων) ανά μετοχή.
Νωρίτερα, στις 28 Οκτωβρίου, η Rosneft έστειλε στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας για έγκριση ένα σχέδιο υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά περίπου 55.466 εκατομμυρίων μετοχών από μετόχους μειοψηφίας της Bashneft.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Rosneft όφειλε να υποβάλει προσφορά στους μετόχους μειοψηφίας της Bashneft μέσα σε 35 ημέρες από την αγορά του 50,08% των μετοχών της εταιρείας.
Η Rosneft ανέφερε, ότι το μέγιστο ποσό που θα διαθέσει η εταιρεία στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την αγορά μετοχών της Bashneft από μετόχους της μειοψηφίας δεν θα υπερβαίνει τα 206 δισ. ρούβλια (3,1 δισ. δολάρια).
Σημειώνεται, ότι η Rosneft εξαγόρασε το 50,08% των μετοχών της Bashneft από το κράτος έναντι 329,7 δισ. ρουβλιών (5,2 δισ. δολάρια).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης