Ευρώπη

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία

Ναυάγησαν οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία
ο Reuters μεταδίδει, ότι εκτός από τις διαφωνίες για τις εδαφικές ανταλλαγές, κυρίαρχο θέμα ήταν η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί
(Upd) Οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί στην Ελβετία για την επανένωση της Κύπρου απέτυχαν, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (22/11) ο ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν οι αναγκαίες περαιτέρω συγκλίσεις σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική αναπροσαρμογή, που θα ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των συνομιλιών» αναφέρει το ανακοινωθέν του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την ελληνοκυπριακή πλευρά, η δυστοκία της τουρκοκυπριακής πλευράς στο να υπάρξει προσέγγιση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων, που θα επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, λόγω του ότι η αποτύπωσή του αριθμού αυτού σε χάρτη θα σήμαινε συμπερίληψη της Μόρφου στην ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία, ήταν η αιτία της κατάρρευσης των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά από την άλλη δια του εκπροσώπου του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτσού, επιρρίπτει την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη στάση» και τόνισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν βλέπει «καλές προθέσεις» από την ελληνική πλευρά.
Το Reuters πάντως μεταδίδει, ότι εκτός από τις διαφωνίες για τις εδαφικές ανταλλαγές, κυρίαρχο θέμα ήταν η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, κάτι στο οποίο όπως επισημαίνει το πρακτορείο, είναι ανένδοτη η ελληνική πλευρά.

Αρχική δημοσίευση: 22/11/2016 09:48

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης