Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 5,1 δισ. τα καθαρά κέρδη της TotalEnergies το α’ τρίμηνο – 41% κάτω τα κέρδη από το LNG

Στα 5,1 δισ. τα καθαρά κέρδη της TotalEnergies το α’ τρίμηνο – 41% κάτω τα κέρδη από το LNG
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η TotalEnergies πούλησε 10,7 εκατομμύρια τόνους LNG, σημειώνοντας έτσι μείωση κατά 3% σε σύγκριση με τους 11 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι
Η γαλλική TotalEnergies ανακοίνωσε σήμερα (26/4) ότι ο τομέας LNG κατέγραψε μείωση στα προσαρμοσμένα καθαρά λειτουργικά κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος λόγω των χαμηλότερων τιμών στην ενέργεια.

Σύμφωνα με το LNG Prime, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από το ολοκληρωμένο LNG της εταιρείας ανήλθαν σε περίπου 1,22 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 41% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Σε σύγκριση με τα 1,46 δισ. δολάρια του προηγούμενου τριμήνου, το ολοκληρωμένο προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα LNG μειώθηκε κατά 16%.

Η TotalEnergies απέδωσε την πτώση στις χαμηλότερες τιμές και πωλήσεις του καυσίμου.

«Λόγω της χαμηλής μεταβλητότητας των τιμών που παρατηρήθηκε αυτό το τρίμηνο, το αποτέλεσμα των συναλλαγών υγροποιημένου φυσικού αερίου ήταν σύμφωνο με τον ιστορικό μέσο όρο», ανέφερε στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η TotalEnergies δήλωσε ότι η μέση τιμή του LNG ήταν 9,58 δολάρια/MMBtu κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, μειωμένη κατά 6,8% σε σύγκριση με 10,28 δολάρια/MMBtu το προηγούμενο τρίμηνο.

Η μέση τιμή υποχώρησε σε σύγκριση με τα 13,27 δολάρια/MMBtu το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ η μέση τιμή της εταιρείας ήταν 9,56 δολάρια/MMBtu το τρίτο τρίμηνο πέρυσι και 9,84 δολάρια/MMBtu το δεύτερο τρίμηνο.

100η επέτειος

Συνολικά, η TotalEnergies ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ποσό που συγκρίνεται με τα 5,2 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και τα 6,5 δισ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο του 2023.

«Γιορτάζοντας την επέτειο των 100 χρόνων της το 2024, η TotalEnergies αποδεικνύει για άλλη μια φορά αυτό το τρίμηνο τη σημασία της ισορροπημένης στρατηγικής μετάβασης που εδράζεται σε δύο πυλώνες, τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια, παρέχοντας ισχυρά αποτελέσματα και μια ελκυστική απόδοση για τους μετόχους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne,.

«Σε ένα πλαίσιο διατηρούμενων τιμών πετρελαίου και περιθωρίων διύλισης, αλλά εξασθενημένων τιμών φυσικού αερίου, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου 2024 ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ταμειακές ροές 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους φιλόδοξους στόχους της για το 2024», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν 2,46 Mboe/d, επωφελούμενη από την αύξηση της παραγωγής κατά 6% από τρίμηνο σε τρίμηνο στον τομέα του LNG και από τις εκκινήσεις των μονάδων Mero 2 στη Βραζιλία και Akpo West στη Νιγηρία.

Πτώση των πωλήσεων LNG

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η TotalEnergies πούλησε 10,7 εκατομμύρια τόνους LNG, σημειώνοντας έτσι μείωση κατά 3% σε σύγκριση με τους 11 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι και κατά 9% σε σύγκριση με τους 11,8 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο τρίμηνο.

Η TotalEnergies δήλωσε ότι οι πωλήσεις LNG μειώθηκαν κυρίως λόγω της χαμηλότερης ζήτησης στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του ηπιότερου χειμερινού καιρού, αλλά και των υψηλών αποθεμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης