Ευρώπη

Η ιταλική Saipem υποψήφια για τα έργα υποστήριξης στο ρωσικό project Arctic LNG 2

Η ιταλική Saipem υποψήφια για τα έργα υποστήριξης στο ρωσικό project Arctic LNG 2
Η Novatek που είναι ο μεγαλύτερος μη κρατικός παραγωγός LNG της Ρωσίας, έχει ως στόχο να παράγει τόσο LNG, όσο ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου, το Κατάρ.
Η ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων Saipem είναι πιθανό να αναλάβει ρόλο υπεργολάβου σε ένα νέο έργο για την παραγωγή LNG στην Αρκτική από τη ρωσική εταιρεία Novatek, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Novatek που είναι ο μεγαλύτερος μη κρατικός παραγωγός LNG της Ρωσίας, έχει ως στόχο να παράγει τόσο LNG, όσο ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του κόσμου, το Κατάρ και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δεύτερο εργοστάσιο, γνωστό ως Arctic LNG 2, στη χερσόνησο Gydan που εισέρχεται στη θάλασσα Kara.
Η παραγωγή από τον συγκεκριμένο σταθμό προγραμματίζεται να αρχίσει το 2022-2023.
Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από εταίρους της Novatek στο έργο, τις οποίες επικαλείται το Reuters, πιθανότατα θα επιλεγεί η Saipem για την κατασκευή και εγκατάσταση των υπεράκτιων εξεδρών άντλησης, λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει η ιταλική εταιρεία.  
Από τις εξέδρες άντλησης το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην ξηρά μέσω τριών γραμμών αγωγών, όπου θα υγροποιείται στον τερματικό σταθμό Arctic LNG 2.
Οι εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού ο οποίος θα έχει κόστος μεταξύ 1,3 και 1,5 δισ. δολαρίων, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τον περασμένο μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019.
Προς το παρόν η Ρωσία διαθέτει μόνο μία μονάδα παραγωγής LNG την οποία διαχειρίζεται η Gazprom στο νησί Sakhalin του Ειρηνικού.
Η Novatek διαχειρίζεται και τον υπό κατασκευή τερματικό σταθμό Yamal LNG, ο οποίος θα ξεκινήσει την παραγωγή LNG το δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα παράγει 16,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης