Ευρώπη

Συνομιλίες για διασύνδεση φυσικού αερίου των κρατικών εταιρειών Βουλγαρίας και Σερβίας

Συνομιλίες για διασύνδεση φυσικού αερίου των κρατικών εταιρειών Βουλγαρίας και Σερβίας
Οι δύο πλευρές ευελπιστούν να κατασκευαστεί αγωγός διαμετακόμισης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία στη Σερβία και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.
Οι κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgartransgaz και της Σερβίας Srbijagas, βρίσκονται σε συνομιλίες για μια νέα διασύνδεση φυσικού αερίου μεταφορικής ικανότητας 10-12 δις. κυβικών μέτρων ετησίως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgartransgaz, Georgi Gegov, «πριν από 2 ημέρες υπογράψαμε μνημόνιο με τους Σέρβους ομολόγους μας, σύμφωνα με το οποίο εάν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας για έναν κόμβο φυσικού αερίου, θα προχωρήσουν σε επέκταση του δικτύου, ώστε το αέριο αυτό να μεταφερθεί στην Ουγγαρία και την Αυστρία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, Βούλγαροι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της ρωσικής Gazprom εξακολουθούν να συζητούν επιλογές για τις πιθανές διαδρομές ενός αγωγού φυσικού αερίου μετά την ολοκλήρωση του αγωγού Turkish Stream.
Όπως είπε ο Gegov, η φθηνότερη επιλογή θα είναι η επέκταση της δυναμικότητας του υφιστάμενου αγωγού διαμετακόμισης, ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά 12 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από τη Βουλγαρία στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης