Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και τον Nasdaq

147 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές στράφηκαν για μια εβδομάδα όπου κυριαρχούσαν τα εταιρικά κέρδη και η συνεδρίαση της Federal Reserve.


Ο Dow Jones κέρδισε 147 μονάδες ή 0,39% στις 38.386 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,32% στις 5.116 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,67% στις 736,23 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,35% στις 15.983 μονάδες.

Η Tesla σημείωσε άλμα άνω του 14% αφού ξεπέρασε ένα βασικό εμπόδιο για την τεχνολογία πλήρους αυτοοδήγησης στην Κίνα. Η Apple,σημείωσε άνοδο περίπου 3% μετά την ανοδική αναβάθμιση από την επενδυτική εταιρεία Bernstein. Αλλά αυτά τα κέρδη μετριάστηκαν καθώς Microsoft, Alphabet, Meta και Nvidia κινήθηκαν χαμηλότερα.

Η Domino's Pizzaσημείωσε πτώση άνω του 5% μετά την αναφορά ότι τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών το πρωί της Δευτέρας. Apple, McDonald's, Coca-Cola και Amazon είναι επίσης μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που ανακοινώνουν τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα.
Από το 46% των εισηγμένων στο χρηματιστήριο S&P 500 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, περίπου 4 στις 5 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet.

Με τις κινήσεις της Δευτέρας, ο Dow πρόκειται να ολοκληρώσει τον Απρίλιο με πτώση σχεδόν 4%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite με σχεδόν 3% στο κόκκινο.

Η Fed πρόκειται να δημοσιοποιήσει την τελευταία της ανακοίνωση για τα επιτόκια στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη. Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τη συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση με τον πρόεδρο Jerome Powell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης