Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: H Νεμπράσκα παραμένει πιστή στον άνθρακα

ΗΠΑ: H Νεμπράσκα παραμένει πιστή στον άνθρακα
Η Nebraska παρήγαγε περισσότερη ενέργεια από άνθρακα το 2016 από ό, τι το 2006 - Η πολιτεία διαθέτει και  νέες μονάδες παραγωγής άνθρακα
Η Nebraska, είναι η μοναδική πολιτεία  που παράγει περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα από τα ορυκτά καύσιμα από ό, τι πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg.
Ενώ η Αμερική περιόρισε την παραγωγή ηλεκτρισμού με άνθρακα κατά περισσότερο από το ένα τρίτο μεταξύ των ετών 2006 και 2016 – με συνέπειες  στην βιομηχανία  άνθρακα, που κυριαρχούσε κάποτε στη χώρα - η Νεμπράσκα αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα κατά 6%  σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Η Νεμπράσκα είναι γνωστή για το καλαμπόκι. Αλλά πλέον είναι  και η βάση για  μερικά από τα νεότερα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην Αμερική.
Το 2009, η Omaha Public Power District ξεκίνησε τη λειτουργία της μονάδας καυσίμων με καύση άνθρακα, περίπου 700 μεγαβάτ, Nebraska City II.
Το 2011, η δεύτερη μονάδα  Powlan Energy Center 220 μεγαβάτ προστέθηκε  στο δίκτυο.
Εν τω μεταξύ, ο πυρηνικός σταθμός Fort Calhoun έκλεισε πέρυσι.
"Αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη μας στον άνθρακα λίγο", δήλωσε ο David Bracht, διευθυντής του Γραφείου Ενέργειας της Νεμπράσκα, σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Ενώ η Νεμπράσκα δεν εξορύσσει δικό της άνθρακα, βρίσκεται πολύ κοντά στο Wyoming,  τη μεγαλύτερη και φθηνότερη περιοχή παραγωγής άνθρακα της Αμερικής.
Η Νεμπράσκα είναι επίσης μοναδική, καθώς όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ανήκουν στο δημόσιο - αποτέλεσμα της νομοθεσίας της εποχής της Μεγάλης Ύφεσης – και μπορεί να έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τον Bracht.
Η σχέση αγάπης της Νεμπράσκα με τον άνθρακα είχε κορυφωθεί το 2013, όταν παρήγαγε πάνω από 26.000 gigawatt/ώρα ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Το 2016, παράγει μόνο 22.000 gigawatt/ώρα από το ορυκτό ενώ η πολιτεία  έχει σχεδόν διπλασιάσει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει από τον άνεμο. "Έχουμε σημαντικούς αιολικούς πόρους που πρέπει να αναπτυχθούν", δήλωσε ο Bracht.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης