Ενέργεια

Κολομβία: Μείωση 80% η παραγωγή πετρελαίου του Ecopetrol λόγω διαδηλώσεων για τις προσλήψεις

Κολομβία: Μείωση 80% η παραγωγή πετρελαίου του Ecopetrol  λόγω διαδηλώσεων για τις προσλήψεις
Η παραγωγή έχει μειωθεί από 40.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε 7.300 bpd και οι οικονομικές απώλειες θα μπορούσαν να φθάσουν τα 6,8 εκατ. δολ. μόνο αυτή την εβδομάδα
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στο  La Cira-Infantas της Κολομβίας μειώθηκε περισσότερο από 80% την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου Ecopetrol, λόγω διαμαρτυριών των τοπικών κατοίκων για πρακτικές προσλήψεων.
Η παραγωγή στην περιοχή, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας των Άνδεων και λειτουργεί από κοινού από την Ecopetrol και την αμερικανική Occidental Petroleum Corp, έχει μειωθεί από 40.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε 7.300 bpd καθώς οι κάτοικοι αποκλείουν τους δρόμους.
Η κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα ένα διάταγμα που αποσκοπούσε στην προώθηση της πρόσληψης εργαζομένων από τον δήμο της πόλης  Barrancabermeja στην επαρχία Σανταντέρ.
Αλλά οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προέρχονται από κοινότητες από όλη την περιοχή που βρίσκεται το έργο.
"Έχουμε 140.000 βαρέλια που δεν μπορέσαμε να εξαγάγουμε και κάθε μέρα προσθέτουμε 32.000 επιπλέον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ecopetrol, Juan Carlos Echeverry.
"Οι οικονομικές απώλειες για τις δύο εταιρείες θα μπορούσαν να φθάσουν τα 20 δις. πέσος (6,8 εκατ. δολάρια) μόνο αυτή την εβδομάδα."
Οι διαδηλώσεις έχουν κλείσει 697 από τα 965 πηγάδια στην περιοχή και οι ζημιές που σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες προκάλεσαν μια διαρροή που μπορεί να επηρεάσει μια πηγή νερού της Barrancabermeja, μια πόλη 230.000 ανθρώπων.
Η Ecopetrol, ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου της χώρας, αντιμετωπίζει τακτικά κοινωνικές διαμαρτυρίες και επιθέσεις από αριστερούς  αντάρτες, οι οποίοι συχνά βομβαρδίζουν αγωγούς.
Η εταιρεία αντλούσε κατά μέσο όρο 712.000 bpd το πρώτο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης